Nudličky z vepřové kýty se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 600 g Vepřová kýta
  • 120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 60 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1666 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 165 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 173.5 mg
  • Draslík 680.7 mg
  • Vláknina 7615 mg
  • Vitamín A 7615 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, sloupneme a vykrojíme semena, pažitku jemně nasekáme. Ve čtvrtlitru vody uvaříme zeleninový bujón. Z hladké mouky a oleje usmažíme středně tmavou jíšku. Konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme a poté scedíme. V rendlíku osmažíme na oleji maso, přidáme cibuli a smažíme, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou z pánve vyjmeme maso s cibulí, do výpeku přidáme jíšku, rozšleháme se zeleninovým vývarem a vaříme za stálého míchání. Po deseti minutách přidáme maso s cibulí, rajčata, zeleninu a smetanu a ještě alespoň pět minut vaříme na mírném plameni.

  • 3

    Směs podáváme ozdobené pažitkou.

Komentáře k receptu