Kotlety temešvár
Suroviny
- 500 g Brambory
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 200 g Paprika zelená
- 500 g Vepřové kotlety
- 50 g Petržel kudrnka
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 5 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 74.8 mg
- Draslík 928.7 mg
- Vláknina 10240 mg
- Vitamín A 10240 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na sádle opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme cibuli nadrobno a nakrájenou petrželku. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit, lehce podlijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kolečka, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 10 minut. Do máslem vymazaného pekáče vložíme k jedné straně opečené kotlety, k druhé straně brambory na cibulce a do středu navršíme nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě 20 minut. Podáváme kotletu s porcí brambor a zeleniny, zalité smetanovou omáčkou.