Kořeněné brambory nakyselo
Suroviny
- 400 g Brambory
- 80 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 773.6 mg
- Vláknina 11210.7 mg
- Vitamín A 11210.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Rozpálíme máslo a osmahneme na něm chilli a kari koření. Přidáme brambory a ochutíme solí. Posypeme horkým kořením a pokapeme šťávou vymačkanou z citronu. Necháme vysmahnout a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.