Citrónový dort s mandarinkamí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 52 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 401.9 mg
- Draslík 363.7 mg
- Vláknina 528.9 mg
- Vitamín A 528.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vysypeme do misky, přisypeme kypřící prášek, na kostky nakrájené máslo, rukou zpracujeme, přidáme krupicový cukr, 4 celá vejce a vypracujeme tuhé těsto, které odložíme na 30 minut na studené místo.
-
2
Těsto přeložíme z misky na moukou vysypaný vál a válečkem na těsto ho rozválíme na velikost dortové formy, ve které budeme péct.
-
3
Rozválené těsto rozložíme do formy, obložíme také okraje a necháme ještě 15 minut na chladném místě. Troubu předehřejeme, připravené těsto ve formě přikryjeme pečícím papírem a vložíme ho do trouby na 15 minut. Sundáme papír a těsto pečeme dalších 10 minut. Když je korpus upečený, vytáhneme ho z trouby, necháme trochu vychladnout, vylijeme na korpus náplň, vrátíme zpátky do trouby a pečeme přibližně 30 minut do úplného zhoustnutí náplně.
-
4
Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, ozdobíme měsíčky mandarinek, mátou, nakrájíme na trojúhelníkové porce, pokládáme na dezertní talíř a podáváme.
-
5
Náplň: Do misky rozklepneme 3 celá vejce, cukr, vyšleháme do světlé pěny, přidáme vyšlehanou smetanu, nakonec citrónovou šťávu a spolu ještě promícháme.