Uzené maso s majonézovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 60 g Cibule
  • 60 g Jablka
  • 15 g Křen
  • 30 g Okurky nakládané
  • 40 g Žampiony - sterilované
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Feferony
  • 700 g Uzené maso vařené
  • 25 g Petržel kudrnka
  • 200 g Majonéza
  • 150 g Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 881 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 410 mg
  • Vláknina 6180 mg
  • Vitamín A 6180 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselou okurku na malé nudličky, oloupané jablko nastrouháme a křen také nastrouháme, feferonku nakrájíme najemno.

  • 2

    Do misky vložíme majonézu, jogurt a vyšleháme. Přisypeme cibuli, křen, feferonku, jablko, okurku, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nakrájene sterilované žampiony. Promícháme a necháme uležet.

  • 3

    Vařené uzené maso nakrájíme na porce, ohřejeme, doplníme vařeným bramborem, přelijeme majonézovou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu