Uzené maso s majonézovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 77 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 410 mg
- Vláknina 6180 mg
- Vitamín A 6180 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselou okurku na malé nudličky, oloupané jablko nastrouháme a křen také nastrouháme, feferonku nakrájíme najemno.
-
2
Do misky vložíme majonézu, jogurt a vyšleháme. Přisypeme cibuli, křen, feferonku, jablko, okurku, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nakrájene sterilované žampiony. Promícháme a necháme uležet.
-
3
Vařené uzené maso nakrájíme na porce, ohřejeme, doplníme vařeným bramborem, přelijeme majonézovou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.