Velikonoční řízky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 54 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 346.3 mg
- Draslík 607.2 mg
- Vláknina 1279.5 mg
- Vitamín A 1279.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.
-
3
Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.
-
4
Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.