Špagety se sardinkami a rajčaty
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 120 g Sýr Parmezán
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Špagety
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 balení Sardinky v oleji
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1043 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 266.3 mg
- Vláknina 3026.3 mg
- Vitamín A 3026.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s trochou oleje.
-
2
Na pánvi na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a chvíli dusíme doměkka. Vmícháme sardinky rozmačkané vidličkou, sůl, pepř, nasekanou petrželku a krátce povaříme.
-
3
Směs a polovinu nastrouhaného sýru smícháme se špagetami. Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.