Špagety se sardinkami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Špagety
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 balení Sardinky v oleji
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1043 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 266.3 mg
  • Vláknina 3026.3 mg
  • Vitamín A 3026.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s trochou oleje.

  • 2

    Na pánvi na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a chvíli dusíme doměkka. Vmícháme sardinky rozmačkané vidličkou, sůl, pepř, nasekanou petrželku a krátce povaříme.

  • 3

    Směs a polovinu nastrouhaného sýru smícháme se špagetami. Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.

Komentáře k receptu