Vídeňské telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 33 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 239.8 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 1464.9 mg
- Vitamín A 1464.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a obalíme v trojobalu(mouka, rozšlehané vejce s mlékem a strouhanka). Na rozehřátém tuku řízky usmažíme do zlatova z obou stran.
-
2
Podáváme ihned po usmažení pokapané citronovu šťávou a ozdobené zelenou petrželovou natí.