Vídeňské telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citrony
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 8 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 239.8 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 1464.9 mg
  • Vitamín A 1464.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a obalíme v trojobalu(mouka, rozšlehané vejce s mlékem a strouhanka). Na rozehřátém tuku řízky usmažíme do zlatova z obou stran.

  • 2

    Podáváme ihned po usmažení pokapané citronovu šťávou a ozdobené zelenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu