Vepřové žebírko lašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1518 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 468.2 mg
- Vláknina 2492 mg
- Vitamín A 2492 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
-
2
Žebírka po obou stranách opečeme na tuku.
-
3
Slaninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji dorůžova, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
-
4
Do základu přidáme žebírka a dusíme doměkka.
-
5
Měkké maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vývarem, rozšleháme a provaříme.
-
6
Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme, omáčku přes hustý cedník přecedíme na maso, přidáme na drobno nakrájený kopr a vše podusíme.