Vepřové řízky v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 20 g Citrony
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Sodovka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1119 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 277.4 mg
  • Draslík 1143.8 mg
  • Vláknina 16667.5 mg
  • Vitamín A 16667.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Do misky nasypeme mouku, strouhaný sýr, přilijeme mléko, minerálku nebo sodovku, přidáme vejce, trochu soli a vymícháme těsto. Jednotlivé kotlety namáčíme a obalujeme v těstíčku, v pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm smažíme zvolna z obou stran.

  • 3

    Usmažené řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.

Komentáře k receptu