Vepřové závitky na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 120 g Cibule
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 150 g Kedlubna
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 15 g Sůl
  • 40 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřový bok
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 1271 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 1061.4 mg
  • Vláknina 11471.7 mg
  • Vitamín A 11471.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kostí nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, kapustu nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Plátky bůčku naklepeme, potřeme česnekovou pastou, poklademe kroužky cibule a zabalíme do závitků. Zpevníme párátky, obalíme v hladké mouce, a ze všech stran osmažíme v rozpáleném tuku.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, kedlubnu, mrkev, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přiložíme závitky, podle potřeby podlijeme a dusíme přibližně 20 minut.

  • 4

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu