Vepřové závitky na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 121 g
- Sodík 1271 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 1061.4 mg
- Vláknina 11471.7 mg
- Vitamín A 11471.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kostí nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, kapustu nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, česnek utřeme se solí.
-
2
Plátky bůčku naklepeme, potřeme česnekovou pastou, poklademe kroužky cibule a zabalíme do závitků. Zpevníme párátky, obalíme v hladké mouce, a ze všech stran osmažíme v rozpáleném tuku.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, kedlubnu, mrkev, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přiložíme závitky, podle potřeby podlijeme a dusíme přibližně 20 minut.
-
4
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.