Vepřový bůček s houbovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 82 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 190.8 mg
- Draslík 470.9 mg
- Vláknina 2898.3 mg
- Vitamín A 2898.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kosti omyjeme, maso nařízneme tak, aby vznikl větší otvor. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na malé plátky, česnek prolisujeme.
-
2
V misce smícháme cibuli, česnek, houby, strouhanku, mléko a vejce. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme a naplníme otvor v bůčku. Uzavřeme, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a poléváme vlastním výpekem.
-
3
Upečený bůček naporcujeme a přeléváme vlastní vypečenou šťávou.