Vepřový bůček s houbovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 150 g Houby čerstvé
  • 80 g Strouhanka
  • 900 g Vepřový bok
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 470.9 mg
  • Vláknina 2898.3 mg
  • Vitamín A 2898.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kosti omyjeme, maso nařízneme tak, aby vznikl větší otvor. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na malé plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V misce smícháme cibuli, česnek, houby, strouhanku, mléko a vejce. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme a naplníme otvor v bůčku. Uzavřeme, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a poléváme vlastním výpekem.

  • 3

    Upečený bůček naporcujeme a přeléváme vlastní vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu