Pečený lilek s rajským přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Lilek
  • 160 g Rajčata
  • 10 g Česnek
  • 150 g Hummus
  • 15 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 l Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1695 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 723.3 mg
  • Vláknina 18520 mg
  • Vitamín A 18520 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na 0,5cm plátky, které orestujeme na rozpáleném oleji. Orestované lilky dáme do pekáče. Nasekáme na jemno česnek a spolu s pokrájenými rajčaty a protlakem opražíme na oleji. Necháme směs důkladně spojit a přidáme konzervu hummus. Vše prohřejeme a nalijeme na lilky naskládané v pekáči.

  • 2

    Zalijeme vývarem a pečeme v rozpálené troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu