Zelné závitky po arabsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rajčata
  • 250 g Rýže loupaná
  • 0.5 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Česnek
  • 0.5 g Skořice mletá
  • 4 g Cukr moučkový
  • 100 g Kosti hovězí morkové
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 3 g Máta
  • 300 ml Voda pitná
  • 35 ml Citronová šťáva
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 886 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 816.6 mg
  • Vláknina 16771.6 mg
  • Vitamín A 16771.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si masovou směs. Smícháme v míse mleté maso, rýži, nadrobno nakrájené rajče a skořici. Posolíme, popepříme a důkladně promícháme. Z listů zelí vyřízneme trojúhelníky, které spaříme v horké osolené vodě a naplníme masovou směsí.

  • 2

    Do tlakového hrnce vložíme morkové kosti a na ně poklademe zelné závitky. Skládáme je těsně vedle sebe, aby se nám nerozmotaly. Do hrnce přidáme část pokrájeného česneku a přidáme vodu s citrónovou šťávou. Vše mírně posolíme. Vaříme asi 20 minut a poté vyndáme morkové kosti. Nakonec smícháme zbylý česnek se solí, mátou a trochou cukru. Na mírném plameni dovaříme ještě asi 5 minut.

  • 3

    Nandáme na teplé talíře.

Komentáře k receptu