Telecí plec po vesnicku
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Hrášek
- 80 g Květák
- 0.1 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Houby čerstvé
- 500 g Telecí kýta
- 100 g Paprika zelená
- 80 g Petržel kořen
- 60 g Petržel kudrnka
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 5 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 34 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 696.8 mg
- Vláknina 6367.7 mg
- Vitamín A 6367.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vcelku a cibuli uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mezitím nastrouháme oloupanou kořenovou zeleninu, papriky a houby na nudličky, květák rozebereme na nejmenší růžičky. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky a spolu se vší zeleninou krátce orestujeme na másle v kastrolu. Podlijeme vývarem z masa a pozvolna zakryté dusíme doměkka. Když je maso hotové, zahustíme šťávu světlou jíškou z másla a mouky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.