Telecí plec po vesnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Hrášek
  • 80 g Květák
  • 0.1 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Houby čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 100 g Paprika zelená
  • 80 g Petržel kořen
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 696.8 mg
  • Vláknina 6367.7 mg
  • Vitamín A 6367.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku a cibuli uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mezitím nastrouháme oloupanou kořenovou zeleninu, papriky a houby na nudličky, květák rozebereme na nejmenší růžičky. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky a spolu se vší zeleninou krátce orestujeme na másle v kastrolu. Podlijeme vývarem z masa a pozvolna zakryté dusíme doměkka. Když je maso hotové, zahustíme šťávu světlou jíškou z másla a mouky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu