Telecí řízky v paprice s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 323.8 mg
- Draslík 636.2 mg
- Vláknina 7072 mg
- Vitamín A 7072 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek rozmražený nebo čerstvý krátce osolíme, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme polovinou vody a asi 8 minut podusíme a scedíme.
-
2
Telecí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova a přendáme na talíře. Do výpeku po mase přilijeme druhou polovinu vody, krátce povaříme, přidáme hrášek a ohřejeme. Vzniklou šťávou zalijeme maso na talířích a na každý plátek rozložíme volské oko.