Čočkovo-fazolový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Čočka jedlá
  • 0.5 g Sůl
  • 5 g Petržel - nať
  • 10 g Olivy černé
  • 15 g Salát ledový
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 180 g Fazole
  • 35 ml Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 200.5 mg
  • Vláknina 9995 mg
  • Vitamín A 9995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu.

  • 2

    Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem.

  • 3

    Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele.

Komentáře k receptu