Špagety s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety
  • 500 g Rajčata
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.05 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1496 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 459.5 mg
  • Vláknina 4391.2 mg
  • Vitamín A 4391.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce napustíme vodu na špagety a dáme vařit. Protože se neosolená voda vaří rychleji, osolíme ji později. Na každém rajčeti nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader a opláchneme vodou. Poté pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Česnek oloupeme a 4 stroužky pokrájíme najemno. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém krátce osmahneme česnek (opatrně, aby nezhnědl, zhořkne), přidáme papriku a smažíme 5 minut. Papriku s česnekem mícháme. Dochutíme solí. Do vařící vody vložíme špagety a vaříme dle návodu na obalu.

  • 3

    K paprice a česneku přidáme na pánev pokrájená rajčata, okořeníme chilli a oreganem. Omáčku povaříme 8-10 minut do zhoustnutí. Občas zamícháme. Nakonec ji dochutíme solí. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Nahřejeme si mísu na špagety. Parmezán nastrouháme najemno. Uvařené špagety scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy. Rozdrobíme gorgonzolu, kterou přidáme ke špagetám a smícháme. K těstovinám přidáme omáčku a vše dobře promícháme. Naporcujeme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a posypeme parmezánem. Teplé podáváme.

Komentáře k receptu