Zeleninové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 10 g Droždí
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 50 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 5525 mg
  • Vitamín A 5525 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Z mouky, vejce, droždí a mléka a ze soli si připravíme řidčí těsto a dle potřeby je rozředíme vývarem ze zeleniny. Do těsta přidáme uvařenou zeleninu a na plátky nakrájené a udušené na sádle a cibuli žampióny.

  • 2

    Z této směsi upečeme na rozehřátém tuku lívance z obou stran do červena.

Komentáře k receptu