Zeleninové lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 161.8 mg
- Vláknina 5525 mg
- Vitamín A 5525 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Z mouky, vejce, droždí a mléka a ze soli si připravíme řidčí těsto a dle potřeby je rozředíme vývarem ze zeleniny. Do těsta přidáme uvařenou zeleninu a na plátky nakrájené a udušené na sádle a cibuli žampióny.
-
2
Z této směsi upečeme na rozehřátém tuku lívance z obou stran do červena.