Paprikáš z bůčku
Suroviny
- 200 g Cibule
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 g Vepřový bok
- 40 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika červená
- 130 g Smetana zakysaná 11%
- 120 g Protlak rajčatový
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Olej rostlinný
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1213 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 673.2 mg
- Vláknina 11362.5 mg
- Vitamín A 11362.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prorostlejší bůček bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, paprikové lusky bez jádřinců na proužky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme česnek, rajčatový protlak, papriky a podusíme. Před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.