Paprikáš z bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřový bok
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika červená
  • 130 g Smetana zakysaná 11%
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1213 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 673.2 mg
  • Vláknina 11362.5 mg
  • Vitamín A 11362.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prorostlejší bůček bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, paprikové lusky bez jádřinců na proužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme česnek, rajčatový protlak, papriky a podusíme. Před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře k receptu