Polévka špenátová s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Nudle rýžové
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Sójové výhonky
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.09 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 537.7 mg
  • Vláknina 5342.4 mg
  • Vitamín A 5342.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do připravené misky nasypeme rýžové nudle, které přelijeme studenou vodou. Nudle máčíme asi 5 minut.

  • 2

    Mezitím opláchneme pod proudem vody špenát a odřežeme z něho tuhé stonky. Na sítko si připravíme sójové výhonky a propláchneme je a necháme okapat. Odstraníme slupku ze 2 stroužků česneku a posekáme ho nadrobno.

  • 3

    Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Nasypeme česnek a orestujeme ho. Přilijeme 400 ml vody, vlijeme 4 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme a počkáme až začne voda vřít. Potom do polévky vložíme listy špenátu a sójové výhonky. Ještě jednou polévku přivedeme k varu.

  • 4

    Z namočených rýžových nudlí slijeme vodu a přestříháme je nůžkami na menší kousky, a poté je nasypeme do polévky. Počkáme, až začne znovu vřít. Nakonec polévku ozdobíme natrhanými lístky koriandru.

Komentáře k receptu