Polévka špenátová s rýžovými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 3 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 537.7 mg
- Vláknina 5342.4 mg
- Vitamín A 5342.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do připravené misky nasypeme rýžové nudle, které přelijeme studenou vodou. Nudle máčíme asi 5 minut.
-
2
Mezitím opláchneme pod proudem vody špenát a odřežeme z něho tuhé stonky. Na sítko si připravíme sójové výhonky a propláchneme je a necháme okapat. Odstraníme slupku ze 2 stroužků česneku a posekáme ho nadrobno.
-
3
Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Nasypeme česnek a orestujeme ho. Přilijeme 400 ml vody, vlijeme 4 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme a počkáme až začne voda vřít. Potom do polévky vložíme listy špenátu a sójové výhonky. Ještě jednou polévku přivedeme k varu.
-
4
Z namočených rýžových nudlí slijeme vodu a přestříháme je nůžkami na menší kousky, a poté je nasypeme do polévky. Počkáme, až začne znovu vřít. Nakonec polévku ozdobíme natrhanými lístky koriandru.