Velikonoční nádivka s mletým masem
Suroviny
- 200 g Vepřové maso mleté
- 160 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 174.7 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 4633.3 mg
- Vitamín A 4633.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 261.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme.
-
2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, petrželku, sůl a koření. Směs dobře promícháme.
-
3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.