Plněné okurky s jogurtem
Suroviny
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 ks Okurka salátová
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 770.4 mg
- Vláknina 7977.4 mg
- Vitamín A 7977.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřky. Ze všech stran osolíme, necháme odpočinout.
-
2
Cibuli nakrájíme a na dvou lžících rozpáleného másla orestujeme do zlatova. Přidáme koření, osolíme. Směsí naplníme okurky a navrch rozdělíme jogurt. Na zbylém másle krátce podusíme do měkka a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.