Velšský citronový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 27 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 293.3 mg
- Draslík 86.6 mg
- Vláknina 1060 mg
- Vitamín A 1060 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: vezmeme mouku, sůl, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme cukr a spojíme vejcem na měkké hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
-
2
Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme bez náplně 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C .
-
3
Ušleháme vejce, přidáme smetanu, citronovou kůru a šťávu, cukr. Umícháme dohladka a nalijeme na předpečené těsto.
-
4
Pečeme 35-40 minut, až citronová náplň ztuhne. Pokud koláč rychle tmavne, přikryjeme ho volně fólií.
-
5
Koláč necháme trochu vychladnout a pak jej pocukrujeme.