Zlatý koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 10 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 55.2 mg
- Vláknina 2975.6 mg
- Vitamín A 2975.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: mouku a sůl dáme do velké mísy, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
-
2
Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce chladit asi 30 minut.
-
3
Na lehce pomoučěném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu vymazanou tukem.
-
4
Na pánvi mírně ohřejeme sirup a vmícháme strouhanku, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme do formy na dno těsta.
-
5
Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, pak zmírníme teplotu na 180 °C (plyn 4) a pečeme ještě 30 minut dozlatova a do ztuhnutí náplně.
-
6
Necháme chvíli chladnout ve formě. Podáváme teplé, nakrájené na dílky.