Zlatý koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 15 g Citronová kůra
  • 375 g Sirup Golden
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 55.2 mg
  • Vláknina 2975.6 mg
  • Vitamín A 2975.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: mouku a sůl dáme do velké mísy, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.

  • 2

    Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce chladit asi 30 minut.

  • 3

    Na lehce pomoučěném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu vymazanou tukem.

  • 4

    Na pánvi mírně ohřejeme sirup a vmícháme strouhanku, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme do formy na dno těsta.

  • 5

    Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, pak zmírníme teplotu na 180 °C (plyn 4) a pečeme ještě 30 minut dozlatova a do ztuhnutí náplně.

  • 6

    Necháme chvíli chladnout ve formě. Podáváme teplé, nakrájené na dílky.

Komentáře k receptu