Čatní jablečné

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 255 g Cukr krystal
  • 175 ml Ocet kvasný lihový
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Chilli paprička
  • 0.5 kg Cibule
  • 1.5 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 84.4 mg
  • Vláknina 2561.4 mg
  • Vitamín A 2561.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, zázvorový kořen nastrouháme a chilli papričky nasekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla, až čatní zhoustne.

  • 2

    Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Před použitím necháme tři měsíce uležet.

Komentáře k receptu