Calzone zeleninová
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Droždí
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 3 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 6 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 421.3 mg
- Vláknina 9567.5 mg
- Vitamín A 9567.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme mouku, přidáme kvasnice, vývar, cukr, protlak a vypracujeme těsto. Poté těsto zpracujeme na vále, vložíme do čisté olejem vymazané mísy a necháme hodinu kynout.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme nasekanou cibuli 3 minuty. Vmícháme rozetřený česnek, špenát, rajčata, kukuřice a 4 minuty vaříme. Přidáme rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme oválnou placku a průměru 18 cm.
-
4
Na polovinu každé placky dáme čtvrtinu náplně a navrch sýr. Placky přeložíme, okraje stlačíme k sobě a potřeme ušlehaným vejcem.
-
5
Na vymazaný plech položíme calzonu a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.
-
6
Podáváme teplé.