Pečené slané tyčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 45 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 194.5 mg
- Draslík 73.4 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.
-
2
Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.
-
3
Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.
-
4
Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.
-
5
Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.