Omeleta s ovocem a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 250 g Jogurt bílý
  • 400 g Jahody zahradní
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 381.1 mg
  • Draslík 419.6 mg
  • Vláknina 7700 mg
  • Vitamín A 7700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh, Vmícháme do něj žloutky s mlékem a solí, zlehka promícháme a nakonec vmícháme mouku. Vzniklé hladké těsto necháme asi 10 minut odpočinout.

  • 2

    Na suché rozehřáté teflonové pánvi pečeme z těsta postupně 4 omelety po obou stranách.

  • 3

    Upečené omelety ozdobíme omytými, na kousky nakrájenými jahodami a našlehaným jogurtem. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu