Humr na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 5 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 211.2 mg
- Vláknina 114.4 mg
- Vitamín A 114.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Humra rozdělíme na části, vložíme do vroucí vody, povaříme nejdéle 10 minut. Uvařeného humra vyjmeme z hrnce, ochladíme ve studené vodě, ocas překrojíme, tvrdou schránku rozbijeme, maso oddělíme.
-
2
Máslo rozpálíme v pánvi, přidáme rozmarýn, na kolečka nakrájený česnek, vložíme humra, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.