Dušené maso z polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso vařené
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 171 mg
  • Vláknina 3685 mg
  • Vitamín A 3685 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme.

  • 2

    Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.

Komentáře k receptu