Vločkový koláč s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.6 mg
- Vláknina 5242.8 mg
- Vitamín A 5242.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 163.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky namočíme do sójového mléka a necháme nabobtnat.
-
2
Omytá, případně oloupaná jablka nastrouháme nahrubo do mísy a smícháme s ovesnými vločkami, moukou, práškem do pečiva, olejem, skořicí a omytými rozinkami. Podle potřeby přilijeme trochu sójového mléka.
-
3
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 25-30 minut.
-
4
Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.