Velikonoční závin s kuřecím masem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 120 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 g Kuřecí maso vařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 23 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 348 mg
- Draslík 106.8 mg
- Vláknina 146.5 mg
- Vitamín A 146.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.
-
3
K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.
-
4
Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.