Omeleta s mandlemi a šlehačkou
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2.4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 balení Ztužovač šlehačky
- 4 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.5 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 50 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 559.4 mg
- Draslík 310.6 mg
- Vláknina 5368 mg
- Vitamín A 5368 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle nasekáme, čokoládu nastrouháme nahrubo.
-
2
V míse rozmícháme vejce s mlékem, mandlemi, Solamylem a cukrem.
-
3
Z těsta na oleji usmažíme čtyři omelety, které na talíři složíme do kornoutu. Do vnitřku kornoutu vložíme část pevně ušlehané smetany, omeletu poprášíme kakaem, cukrem, ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládou.