Pomerančové dortíky s krémem z lučiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 60 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 1129.1 mg
- Vláknina 22772 mg
- Vitamín A 22772 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133 mg
- Vitamín E 16.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.
-
2
Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.
-
3
V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.
-
4
Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.
-
5
Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.