Velikonoční koláč s tvarohovou náplní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda malinová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 153.4 mg
  • Draslík 234 mg
  • Vláknina 4866 mg
  • Vitamín A 4866 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky s kypřícím práškem, prosátého moučkového cukru, vajec a změklého másla. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny odležet.

  • 2

    V mezičase připravíme náplň do koláče. V míse ušleháme měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a malinovou marmeládou.

  • 3

    Na válu ze dvou třetin těsta vyválíme placku o průměru větším než je průměr koláčové formy. Těsto opatrně přeneseme do formy a odřízneme přesahující kousky. Těsto poklademe tvarohovou náplní, uhladíme a křížem položíme tenké válečky, které jsme vyváleli ze zbylého těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 20 minut.

  • 4

    Lehce zchladlý koláč přeložíme na rovný talíř. Koláč podáváme ozdobený šlehačkou, kterou jsme vyšlehali se ztužovačem dopevna.

Komentáře k receptu