Velikonoční koláč s tvarohovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 32 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 153.4 mg
- Draslík 234 mg
- Vláknina 4866 mg
- Vitamín A 4866 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky s kypřícím práškem, prosátého moučkového cukru, vajec a změklého másla. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny odležet.
-
2
V mezičase připravíme náplň do koláče. V míse ušleháme měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a malinovou marmeládou.
-
3
Na válu ze dvou třetin těsta vyválíme placku o průměru větším než je průměr koláčové formy. Těsto opatrně přeneseme do formy a odřízneme přesahující kousky. Těsto poklademe tvarohovou náplní, uhladíme a křížem položíme tenké válečky, které jsme vyváleli ze zbylého těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 20 minut.
-
4
Lehce zchladlý koláč přeložíme na rovný talíř. Koláč podáváme ozdobený šlehačkou, kterou jsme vyšlehali se ztužovačem dopevna.