Tatarský biftek z telecího masa
Suroviny
- 400 g Telecí ořech
- 12 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 3 kávová lžička Koňak Armaňak
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 6 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1350 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 619.6 mg
- Vláknina 9537 mg
- Vitamín A 9537 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí ořech uložíme na jednu hodinu do mrazničky, abychom ho pak mohli nakrájet na drobounké kousky. Maso můžeme také nahrubo umlít. V míse prošleháme hořčici, Tučnou smetanu, dijonskou hořčici, cayenský pepř, mletý černý pepř, koňak, citronovou šťávu, mořskou sůl a olej rozšleháme v míse. Nakonec přidáme petrželku a směs důkladně promícháme s připraveným masem. Mícháme tak dlouho, až se pokrm poněkud našlehá. Tatarák rozdělíme do 4 misek, ozdobíme pažitkou a podáváme s opečeným bílým chlebem.