Tatarský biftek z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí ořech
  • 12 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 kávová lžička Koňak Armaňak
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1350 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 619.6 mg
  • Vláknina 9537 mg
  • Vitamín A 9537 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí ořech uložíme na jednu hodinu do mrazničky, abychom ho pak mohli nakrájet na drobounké kousky. Maso můžeme také nahrubo umlít. V míse prošleháme hořčici, Tučnou smetanu, dijonskou hořčici, cayenský pepř, mletý černý pepř, koňak, citronovou šťávu, mořskou sůl a olej rozšleháme v míse. Nakonec přidáme petrželku a směs důkladně promícháme s připraveným masem. Mícháme tak dlouho, až se pokrm poněkud našlehá. Tatarák rozdělíme do 4 misek, ozdobíme pažitkou a podáváme s opečeným bílým chlebem.

Komentáře k receptu