Velikonoční dezert z tvarohu s kokosovým likérem
Suroviny
- 120 g Kompot mandarinkový
- 120 g Kompot meruňkový
- 120 g Kompot višňový
- 120 g Kompot hruškový
- 500 g Tvaroh měkký
- 125 ml Ananasová šťáva
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
- 3 polévková lžíce Malibu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 164.8 mg
- Vláknina 2886.5 mg
- Vitamín A 2886.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťávu z kompotové směsi slijeme do hrnku, ovoce necháme okapat. Ke kompotové šťávě přidáme ananasovou šťávu a svaříme. Vanilkový pudink rozmícháme ve vodě a vmícháme do šťávy. Stále mícháme, až se začne směs vařit. Poté sejmeme ze sporáku a do šťávy vmícháme kokosový likér.
-
2
V míse utřeme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou do hladké hmoty. Poté do hmoty dobře vmícháme pudinkovou směs a dopevna ušlehanou smetanu.
-
3
Strouhaný kokos zlehka opečeme na pánvi, až kokos zrůžoví.
-
4
Tvarohový krém rozdělíme do pohárů, poklademe ovocem a posypeme opraženým kokosem.