Velikonoční dezert z tvarohu s kokosovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kompot mandarinkový
  • 120 g Kompot meruňkový
  • 120 g Kompot višňový
  • 120 g Kompot hruškový
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 125 ml Ananasová šťáva
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 3 polévková lžíce Malibu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 164.8 mg
  • Vláknina 2886.5 mg
  • Vitamín A 2886.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťávu z kompotové směsi slijeme do hrnku, ovoce necháme okapat. Ke kompotové šťávě přidáme ananasovou šťávu a svaříme. Vanilkový pudink rozmícháme ve vodě a vmícháme do šťávy. Stále mícháme, až se začne směs vařit. Poté sejmeme ze sporáku a do šťávy vmícháme kokosový likér.

  • 2

    V míse utřeme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou do hladké hmoty. Poté do hmoty dobře vmícháme pudinkovou směs a dopevna ušlehanou smetanu.

  • 3

    Strouhaný kokos zlehka opečeme na pánvi, až kokos zrůžoví.

  • 4

    Tvarohový krém rozdělíme do pohárů, poklademe ovocem a posypeme opraženým kokosem.

Komentáře k receptu