Avokádový krém Haifa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno šumivé (sekt)
  • 0.75 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 369 mg
  • Vláknina 7401.3 mg
  • Vitamín A 7401.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 424.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, metličkou důkladně rozšleháme, přivedeme k varu a asi 3min provaříme.

  • 2

    Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu rozmixujeme. Přidáme do polévky a už nevaříme. Ochutíme solí a pepřem. Přilijeme šampaňské a polévku ihned podáváme.

  • 3

    Dozdobíme kopečkem ušlehané šlehačky a posypeme jemně nakrájeným koprem.

Komentáře k receptu