Bažant na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1319 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 918.4 mg
- Vláknina 3667.5 mg
- Vitamín A 3667.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta oškubeme, vyvrhneme, dočistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší hranolky a bažanta prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky.
-
2
V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, houby, osmahneme, přiložíme bažanta, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 1 hodinu, občas bažanta poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Bažanta vyjmeme, naporcujeme, šťávu v pekáči zaprášíme moukou a povaříme na požadovanou hustotu.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.