Velikonoční beránek z mramorovaného těsta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 229 mg
  • Vláknina 6561 mg
  • Vitamín A 6561 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Komentáře k receptu