Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 41 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 293.3 mg
- Draslík 229 mg
- Vláknina 6561 mg
- Vitamín A 6561 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.