Bažant nadívaný
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 150 g Játra vepřová
- 3 g Majoránka
- 2 g Zázvor mletý
- 60 g Strouhanka
- 400 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 1000 g Bažant obecný
- 80 g Slanina vepřová
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1897 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 378.3 mg
- Draslík 1205.7 mg
- Vláknina 5847 mg
- Vitamín A 5847 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.
-
2
Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.
-
3
Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.