Králík se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1529 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 1264.4 mg
- Vláknina 12825 mg
- Vitamín A 12825 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka omyjeme, naporcujeme, cibuli rozkrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na nudličky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčata, papriky, zelí, osolíme, podusíme pár minut a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou, přiložíme porce králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do měkka, občas podléváme a porce masa přeléváme vypečenou šťávou.
-
3
Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a obložíme zelnou směsí.