Pastýřský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 60.7 mg
- Draslík 390.8 mg
- Vláknina 7156.7 mg
- Vitamín A 7156.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vodou, opepříme, osolíme a zakryté pozvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tuku z ní osmahneme nakrájené houby, necháme podusit asi 15 minut. Když je maso měkké přidáme k němu houby, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme do zhoustnutí.