Pastýřský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 300 g Houby čerstvé
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 60.7 mg
  • Draslík 390.8 mg
  • Vláknina 7156.7 mg
  • Vitamín A 7156.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vodou, opepříme, osolíme a zakryté pozvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tuku z ní osmahneme nakrájené houby, necháme podusit asi 15 minut. Když je maso měkké přidáme k němu houby, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu