Maďarské hovězí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 4 g Majoránka
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 4 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 262 mg
  • Vláknina 5670.7 mg
  • Vitamín A 5670.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce smíchané se solí.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme plátky z obou stran, vyjmeme a uchováme teplé. Na výpeku v kastrolu osmnažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a majoránkou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme, podlijeme vodou. Na základ vrátíme maso a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu