Maďarské hovězí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 11 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 262 mg
- Vláknina 5670.7 mg
- Vitamín A 5670.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce smíchané se solí.
-
2
V kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme plátky z obou stran, vyjmeme a uchováme teplé. Na výpeku v kastrolu osmnažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a majoránkou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme, podlijeme vodou. Na základ vrátíme maso a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka.