Šamorínský rožeň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 200 g Anglická slanina
  • 1000 g Vepřový bok
  • 40 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 240 g Brambory
  • 200 g Salám měkký
  • 300 g Paprika sterilovaná
  • 100 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 2416 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 472.4 mg
  • Vláknina 3046 mg
  • Vitamín A 3046 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).

  • 2

    Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.

  • 3

    Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.

  • 4

    Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.

  • 5

    Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.

  • 6

    Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.

Komentáře k receptu