Šamorínský rožeň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 76 g
- Sodík 2416 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 472.4 mg
- Vláknina 3046 mg
- Vitamín A 3046 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).
-
2
Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.
-
3
Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.
-
4
Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
-
5
Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.
-
6
Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.