Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní
Suroviny
- 680 g Brambory
- 115 g Kapusta hlávková
- 55 g Cukr třtinový
- 30 g Máslo čerstvé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 6 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.11 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 7 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 905.3 mg
- Vláknina 18504.8 mg
- Vitamín A 18504.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nakrájíme brambory a česnek. Vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a přivedeme k varu. Potom plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
-
2
Kapustu nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu a ihned slijeme.
-
3
Z brambor scedíme vodu a rozmačkáme je. Přidáme kapustu a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
-
4
6 malých červených cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno, nasypeme do rendlíku, přidáme vinný ocet, přisypeme hnědý cukr. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Z bramborové kaše vytvoříme placičky, které asi 5 minut smažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři ozdobíme cibulovým čatní.