Kořeněný rybí pilaf
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 500 g Rýže loupaná
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Skořice celá
- 6 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Filé rybí
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 30 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 440.1 mg
- Vláknina 9848.7 mg
- Vitamín A 9848.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme a osmahneme do zlatova na rozpáleném másle. Přidáme osolené plátky ryby, nadrobno nasekanou petrželku a chilli koření. Udusíme do měkka.
-
2
V jiném hrnci dusíme v osolené vodě rýži s kardamomem a hřebíčkem. Těsně před dovařením posypeme horkým kořením. Maso podáváme s rýží nebo vše společně zapečeme v troubě.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.