Kořeněný rybí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rýže loupaná
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Skořice celá
  • 6 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 440.1 mg
  • Vláknina 9848.7 mg
  • Vitamín A 9848.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme a osmahneme do zlatova na rozpáleném másle. Přidáme osolené plátky ryby, nadrobno nasekanou petrželku a chilli koření. Udusíme do měkka.

  • 2

    V jiném hrnci dusíme v osolené vodě rýži s kardamomem a hřebíčkem. Těsně před dovařením posypeme horkým kořením. Maso podáváme s rýží nebo vše společně zapečeme v troubě.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu