Bábovičky s rajčaty a pórkem
Suroviny
- 90 g Těstoviny konzumní
- 60 g Rajčata sušená sterilovaná
- 350 g Rajčata
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 20 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 696.9 mg
- Vláknina 8456.5 mg
- Vitamín A 8456.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny do měkka, poté scedíme, propláchneme a necháme okapat.
-
2
Máslo rozpustíme ve woku a osmahneme na něm nakrájený pórek. Přidáme oregano, rozkrájená rajčata, 2 minuty vaříme. Odstavíme ze sporáku. Do těstovin přidáme osmažený pórek, zamícháme s ušlehanými vejci, Parmezánem a smetanou. Osolíme, opepříme, směs rozdělíme do 4 formiček.
-
3
Formy dáme do pekáče a dolijeme do něj vodu, aby sahala do poloviny výšky forem. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
-
4
Na zbylém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme sušená rajčata, bylinky a víno. Pod pokličkou vaříme 20 minut. V mixéru umixujeme omáčku do jemna.
-
5
Bábovičky z forem přemístíme na talíře, přelijeme každou porci omáčkou a ozdobíme oreganem.