Kuřecí vývar s pórkem a cizrnou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 125 g Těstoviny čtyřvaječné
- 110 g Cizrna
- 200 g Kuřecí maso vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1001 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 436.4 mg
- Vláknina 13039 mg
- Vitamín A 13039 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu, přidáme těstoviny a povaříme do změknutí. Těstoviny vyjmeme a vývar necháme vařit.
-
2
Pórek nakrájíme na kolečka a společně s prolisovaným česnekem na rozehřátém másle orestujeme dozlatova. Přidáme praženou cizrnu, krátce promícháme, zaprášíme ji moukou a restujeme asi 10min. Postupně přiléváme vývar.
-
3
Polévku ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a nakrájenou petrželkou, přidáme připravené těstoviny, nakrájené kuřecí maso a znovu provaříme. Poté podáváme.