Kuřecí vývar s pórkem a cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 125 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 110 g Cizrna
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1001 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 13039 mg
  • Vitamín A 13039 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, přidáme těstoviny a povaříme do změknutí. Těstoviny vyjmeme a vývar necháme vařit.

  • 2

    Pórek nakrájíme na kolečka a společně s prolisovaným česnekem na rozehřátém másle orestujeme dozlatova. Přidáme praženou cizrnu, krátce promícháme, zaprášíme ji moukou a restujeme asi 10min. Postupně přiléváme vývar.

  • 3

    Polévku ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a nakrájenou petrželkou, přidáme připravené těstoviny, nakrájené kuřecí maso a znovu provaříme. Poté podáváme.

Komentáře k receptu